Under Göteborg Film Festival medarrangerar Film i Väst två seminarier och en master class kring Virtual Production. Det ligger i linje med bolagets satsning på ny teknologi, men också VP-väggen i Studio Fares i Trollhättan.

Seminarium: Framtidens filmskapande – virtuell produktion i Norden
Få en inblick och en bred omvärldsbevakning i den allt viktigare metoden Virtuell Produktion (VP). VP:s fördelar med de tekniska, konstnärliga, miljö-, och yrkesmässiga aspekterna belyses vad gäller dynamiska bakgrunder, tillgänglighet och kreativ frihet. Hur används VP idag, vilka är alternativen och hur går det att anpassa i förhållande till budget? I ett hållbarhetsperspektiv innebär VP bland annat färre transporter, tidseffektivisering och en demokratisering av filmskapandet.

Under seminariet blir det en genomgång av vilka nya yrken som uppstår i och med den tekniska utvecklingen. Du får också veta hur du som yrkesverksam kan ansöka om ett yrkesbevis som visar just dina spetskompetenser, samt vilka fortbildningar som kommer att erbjudas inom området hos Kulturakademin under 2024.

Plats och tid:  Folkteatern kl. 11.00–12.10

Medverkande: Johannes Skoog, Rasmus Eriksson & Charlotte Gimfalk

Kulturakademin i samarbete med VP Nordic, Film i Väst och Yrkesnämnden för Film och TV. Med stöd av Film i Skåne, Västra Götalandsregionen och Region Halland under Göteborg Film Festival 2024

OBS! Ackreditering krävs

 

Seminarium: Virtuell produktion i praktiken
Välkommen att fördjupa dina kunskaper inom Virtual Production och tillämpa dem i praktiken! Här får du chansen att ställa alla dina frågor om VP samt experimentera med tekniken och den uppbyggda LED-väggen.

På plats finns experter från VP Nordic, Kulturakademin, Film i Väst och Aoto, för att vägleda dig och besvara dina frågor. Dessutom blir det en perfekt möjlighet att nätverka, höra om Film i Västs VP-satsning och skapa kontakter inom branschen. Så missa inte chansen!

Plats och tid: Film i Väst, Kungsgatan 7, Göteborg kl. 14.00 – 18.00

Kulturakademin i samarbete med VP Nordic och Film i Väst. Tekniskt stöd av Aoto och Storyline. Med stöd av Film i Skåne, Västra Götalandsregionen och Region Halland under Göteborg Film Festival 2024

OBS! Ingen föranmälan krävs, först till kvarn gäller

 

Master class: Julia Lou, Virtual Production Supervisor
Julia Lou är en välrenommerad Virtual Production Supervisor med filmer som Barbie, House of Dragon, The Mandalorian, Blade Runner 2049 och Ready Player One på sin meritlista. Hennes djupgående förståelse av sambandet mellan teknologi och storytelling för henne till en av de ledande inom branschen.

Under Göteborg Film Festival arrangerar Kulturakademin tillsammans med VP Nordic och Film i Väst med stöd av Film i Skåne, Västra Götalandsregionen och Region Halland en master class med Julia Lou. Seminariet riktar sig till producenter, regissörer, filmfotografer, scenografer och VFX-artister. Moderatorer: Johannes Skoog och Rasmus Eriksson, VP Nordic.

Datum: 28 januari hos Film i Väst, Kungsgatan 7, Göteborg

Ansök senast 26 januari här