Jenny Gilbertsson blir ny Senior Executive för Film i Västs svenska samproduktioner för långfilm och dramaserier. Hon kommer närmast från Svenska Filminstitutet där hon varit filmkonsulent för barn och unga. Jenny Gilbertsson tillträder sin tjänst hos Film i Väst den 15 augusti.

– Jag ser verkligen fram emot att börja på Film i Väst, som alltid varit en intressant och stark samproducent med bra blick för projekten. Jag hoppas kunna bidra till att föra det vidare in i framtiden, säger Jenny Gilbertsson.

Jenny Gilbertsson har mångårig och gedigen erfarenhet från film- och tv-branschen och är för närvarande konsulent på Svenska Filminstitutet. På Svenska Filminstitutet har hon stöttat projekt som Greta, Nelly Rapp, Tigrar, Comedy Queen och Mamma Mu samt varit representant i marknadsstödsgruppen. Hon har tidigare arbetat som manusredaktör och producent, bland annat för Tjuvarnas jul – Trollkarlens dotter och Annika Bengtzon-serien. Hon har varit utvecklingschef på Yellow Bird och manusredaktör och associerad producent på Millenium-serien (Män som hatar kvinnor, Flickan som lekte med eldenLuftslottet som sprängdes).

Jenny Gilbertsson har också varit exekutiv producent på TV4 och TV3, redaktör på SVT Drama samt producent på Jarowskij. Hon har examen från litteratur, film och drama i Stockholm och Uppsala.

– Jag är så glad över att Jenny Gilbertsson valt att komma till Film i Väst. Hon har en lång och gedigen erfarenhet av både film och dramaserier vilket kommer att stärka både vår verksamhet och samarbetet med våra produktioner. Vi har en lång rad intressanta projekt på vårt bord som samproducenter och vi står också inför stora utmaningar vad gäller svensk films framtid. Här blir Jenny Gilbertsson en stor kraft att räkna med, säger Kristina Börjeson, produktionschef på Film i Väst.

Jenny Gilbertsson börjar på Film i Väst 15 augusti.

Film i Väst söker ytterligare en person för anställning i produktionsgruppen, information om det finns på https://filmivast.se/lediga-tjanster