Kristina Börjeson har börjat som produktionschef hos Film i Väst efter Peter Possne. Hon kommer närmast från TV4/C More där hon varit produktionschef på dramaavdelningen. 

–  Det är så många bitar som faller på plats med det här jobbet. Jag ser verkligen fram emot att få vara en del av Film i Västs spännande och framtidsinriktade arbete med film och dramaserier i Västra Götaland, Sverige, Norden och internationellt. För mig är det fantastiskt att kunna få kombinera mitt djupa intresse för film med strategiskt arbete tillsammans med kunniga kollegor. Och allt detta med utgångspunkt i Göteborg, som för mig blir lite grand som att komma hem igen, säger Kristina Börjeson.

Kristina Börjeson har mångårig och gedigen erfarenhet från film- och tv-branschen och har förutom sin nuvarande tjänst på TV4/C More även arbetat i flera år på Svenska Filminstitutet, bland annat som avdelningschef för Filmstöd och chef för Distributions- och visningsenheten. Under fyra år var hon också Sveriges representant för Eurimages, Europarådets filmfond. Hon har även arbetat som kommunikationschef på Natur & Kultur, marknadschef på Triangelfilm samt i olika roller på SVT.

– Film- och tv-världen är inne i en djupgående förändring och Kristina Börjeson är med sina gedigna erfarenheter oerhört lämplig att leda vår produktionsgrupp i arbetet med att hitta samproduktioner som kan nå den stora publiken, de stora festivalerna och de nya talangerna, säger Film i Västs vd Mikael Fellenius.

Kristina Börjeson nås på mobil: +46(0)765 01 20 66 eller kristina.borjesson@filmivast.se.