Fem Oscarnomineringar. Vi skriver historia för Film i Västs samproduktioner. Tillsammans med Ulrika Grönérus, kommunikationsansvarig på Film i Väst, är jag på väg till Los Angeles och Oscargalan 2023. Väl där arrangerar vi en stor internationell pressträff och en samling för filmbranschen, allt i samarbete med SF Studios och Svenska Filminstitutet.

Men framför allt vill vi vara med i firandet av Ruben Östlund, hans producentkollega Erik Hemmendorff på Plattform Produktion, och de tre Oscarnomineringar som Göteborgs- och Trollhätteinspelade Triangle of Sadness har fått.

Dessutom firar vi att Bill Nighy och Kazuo Ishiguro fått två Oscarnomineringar för Oliver Hermanus  film Living. Det gör vi tillsammans med Sean Wheelan på Göteborgsbolaget Filmgate, som både samproducerat filmen tillsammans med oss och gjort all VFX.

Det är ett stort ögonblick för hela filmindustrin i Västra Götaland. En eventuell vinst ger genklang i hela världen. Själv har jag fått förmånen att befinna mig inne i salongen på Dolby Theatre i Los Angeles, där priserna delas ut natten mot måndag 13 mars svensk tid. Vi kommer att hålla alla underrättade hur det går på hemsida och sociala media. Fram till dess håller vi alla tummar!

Mikael Fellenius, vd, Film i Väst