– Nu gör vi det möjligt för privatpersoner att hyra ut villor och lägenheter, bilar, kostymer och rekvisita direkt till produktioner. Det gör du utan kostnad på Film i Västs filmdatabas www.filmservice.se, säger Susanne Lundberg Ottosson, produktionsrådgivare på Film i Väst.

Villkoret är att du är folkbokförd i Västra Götaland. Det handlar bara om uthyrning och allt görs upp direkt med produktionsbolaget.

Vad är det som produktionsbolagen söker?
– Hus och lägenheter, för team att bo i eller spela in. Djur som klarar av mycket folk utan att bli oroliga. Allt som är epok: äldre bilar, kläder eller saker etc. Rekvisita, möbler eller prylar, särskilt om det finns en samling av något speciellt.

Här kan du annonsera

FAKTA För att Film i Väst ska investera i en film eller tv-drama måste den antingen spelas in eller postproduceras i Västra Götaland. Producenten måste också spendera minst den summa som Film i Väst investerar. Framför allt genom att anställa människor skrivna i regionen, eller köpa tjänster av företag här. Det gynnar både den västsvenska filmindustrin och skapar en regionalpolitisk effekt som gynnar företagen och ökar skatteunderlaget.

FAKTA Detta kan du hitta på www.filmservice.se:

  • Filmarbetarregister med professionella filmarbetare från Västra Götaland, inom film, TV och annan rörlig bild.
  • Leverantörsregister med företag som regelbundet levererar varor och tjänster till filmproduktioner.
  • Skådespelarregister med skådespelare folkbokförda i Västra Götaland.
  • Statistregister med ett stort antal statister i olika kategorier.
  • Gröna registret. Ett register för hel- eller deltidsarbetslösa som är ”gröna” i branschen men vill få in en fot – t.ex. genom snabbt uppkomna arbetstillfällen under en produktion.
  • Hyra utregistret. Här kan du som är folkbokförd i Västra Götaland skapa ett konto för att lägga in annonser om att hyra ut saker till filmproduktioner.