3 juli är den här. Den första svenska samproduktionspremiären för Film Väst sedan januari. Premiärdags för Kjell Sundvalls komedi Prästen i paradiset med Kjell Bergqvist och Eva Röse i huvudrollerna.

Kyrkan är vackert smyckad, gästerna samlade och förväntansfulla, brudparet står redo i sitt livs ögonblick – kort sagt, allt är perfekt. Förutom en sak – var är prästen? Jo, den svenska prästen på Phuket, Krister Hellstrand (Kjell Bergqvist) är på väg. Men han är rejält försenad och han har problem. Stora problem.

Svenska kyrkans församling på Phuket gör inte mycket väsen av sig. Faktum är att de flesta som besöker ön inte ens vet om att den finns. Vilket den svenska prästen på plats, Krister, är rätt nöjd med. Han kan ägna sig åt det han gillar mest i livet – spel, alkohol och kvinnor. Men det kommer bli ändring på detta, fortare än Krister kan ana…

Prästen i Paradiset har premiär över hela landet den 3 juli.

Regi: Kjell Sundvall.
Manus: Niclas Ekström.
Producent: Håkan Hammarén
I rollerna: Kjell Bergqvist, Eva Röse, Atle Antonsen, Björn Bengtsson, Richard Ulfsäter med flera.

Prästen i paradiset är producerad av Fundament Film i samproduktion med Film Väst, Collector Bank och TV4 med automatstöd från SFI. Svensk distributör: Nordisk Film.