Nu har Film i Västs nya ansvariga för talang, kortfilm och dokumentär, Jenny Luukkonen, börjat arbeta på heltid på Film i Väst. De närmaste dagarna kan man möta dig på två olika event, var?

– Nu på fredag den 24 maj håller jag min sista FilmFrukost på Frilagret, och i stället för att intervjua andra blir det jag som både berättar om mina erfarenheter från FilmCloud, Kultur i Väst och Frame Filmfestival och annat. Läs mer här.
På måndag presenterar jag och Film i Västs produktionschef Peter Possne hur vi arbetar i ett samtal med Madeleine Ekman från Svenska Filminstitutet. Det är Wift Väst som tillsammans med Kulturakademin och Film i Väst arrangerar samtalet. Start klockan 16.30 på Kungsgatan 7. Men anmälan krävs (läs mer här).

Vad är det du ska göra på Film i Väst?
– Just nu är det väldigt mycket jobb med att gå igenom alla inkomna kortfilmsansökningar eftersom vi hade deadline i början av maj och vi vill kunna ge besked till alla innan midsommar. Dessutom ska jag sätta mig in i pågående projekt och diskutera hur Film i Väst arbetar med kort- och dokumentärfilm. Ett projekt som vi redan hunnit haka på är It’s Love!, en satsning på kort romantisk komedi som vi gör tillsammans med Filminstitutet och tre andra regioner.

Du är också talangansvarig, vad innebär det?
– Vi vill bredda våra metoder för hur vi utvecklar filmare i vår region, både de som bor här men även talanger från övriga Sverige och i Norden. Nu i början innebär det framförallt att jag kommer besöka en rad utbildningar och festivaler samt försöka träffa personer som vi själva identifierar som talanger inom olika områden, inte bara regissörer. Målet är att Västra Götaland ska vara den självklara platsen även för nya röster inom film.

Hur gör man för att ansöka om samproduktion av kortfilm eller dokumentärfilm med Film i Väst?
– Det första jag rekommenderar alla är att läsa igenom Film i Västs regelverk för samproduktioner där får du reda på grunderna för våra samproduktioner. Längre ner under samma flik kan du läsa om hur vi ser på kortfilm och dokumentärfilm. En nyhet är att alla ansökningar nu ska gå via genom vår ansökningsportal https://portalen.filmivast.se, och för att kunna söka måste man först skapa sig ett konto. Har man frågor kan även jag eller mina kollegor Susanne Lundberg och Rebecka Beckman hjälpa till.