9–18 oktober pågår Festival International de Cinema Fantàstic de Catalunya i Spanien. I den officiella tävlingssektionen finns José Skafs debutlångfilm VULCANIA, som producerats av Zentropa med Zentropa International Sweden och Film Väst som samproducenter.

Vulcania handlar om Jonás (Miquel Fernández), som just förlorat sin familj i en mystisk olycka och som börjar arbeta i det lokala gjuteriet i staden. Där träffar han Marta (Aura Garrido) som också drabbats av en tragedi och med vars hjälp han försöker ta reda på vad som hänt. Hans upptäkter sätter hela samhället i gungning. En dystopisk berättelse som pekar i riktning mot M Night Shyamalans filmer.

Regissören José Skaf har tidigare gjort en rad kortfilmer, musikvideor, reklamfilmer och videoinstallationer. Vulcania är hans första långfilm. Han har skrivit manus tillsammans med Diego Soto. Producenter är David Matamoros, Madeleine Ekman, Eric Tavitian, Ángeles Hernández.

Filmen är producerad av Zentropa  i samproduktion med Film Väst, Zentropa International Sweden och Ran Entertainment med stöd av Radio Televisíon Española (RTVE).

Se även här.