Film i Västs databas www.filmservice.se

För att du enkelt ska kunna hitta filmarbetare och leverantörer av tjänster och produkter i regionen har Film i Väst skapat en databas: filmservice.se  Har du frågor kring registret? Kontakta produktionsrådgivare Susanne Lundberg Ottosson på susanne.lundberg@filmivast.se

Där kan du få tillgång till:

  • Filmarbetarregistret – här finns över 550 professionella och erfarna filmarbetare samlade. Du söker på namn eller yrkesfunktion och får upp kontaktuppgifter och tydligt CV. Samtliga är folkbokförda i regionen, vilket kan räknas som del av en spend. (Det ligger på arbetsgivarens ansvar att kontrollera folkbokföringsorten.)
  • Skådespelarregistret – här finns över 200 skådespelare bosatta i Västra Götaland.
  • Leverantörsregistret – här har vi samlat över 200 leverantörer av varor och tjänster som används flitigt inom filmproduktion. Exempel är hotell, biluthyrning, teknikuthyrningsbolag, castingbolag, catering och kranuthyrningsföretag. Bolagen är registrerade i regionen vilket kan räknas som del av en spend. Film i Väst har också avtal med vissa leverantörer som innebär rabatterade priser för samproduktioner på vissa hotell m.m. Vilka företag detta är, är tydligt markerat i registret.
  • Statistregistret – här kan den statistansvarige på produktionen söka bland fler än 1 300 statister som bor i regionen. Sökverktyget gör att du kan söka på allt från hårfärg till språket de talar.
  • Gröna registret – här hittar du arbetslösa människor bosatta i regionen; villiga händer som snabbt kan gripa in med praktiska göromål under en filminspelning.
  • Hyra ut-registret – här kan du som är folkbokförd i Västra Götaland skapa ett konto för att lägga in annonser om att hyra ut saker du har som rekvisita till filmproduktioner. Du kan t.ex. hyra ut ditt hus/lägenhet eller fordon/rekvisita/kostym m.m.

Här kan du gå in och skapa ett konto för att få tillgång till ovan register.

OBS! Vårt Hyra Ut-register är tillgängligt för alla typer av filmproduktioner, medan övriga register enbart är för våra samproduktioner och filmarbetare som arbetar på dessa.