Film i Västs databas www.filmservice.se

För att du enkelt ska kunna hitta filmarbetare och leverantörer av tjänster och produkter i regionen har Film i Väst skapat en databas: filmservice.se  Har du frågor kring registret? Kontakta produktionsrådgivare Christina Bredeliuschristina.bredelius@filmivast.se

Där kan du få tillgång till:

  • Filmarbetarregistret – här finns över 650 professionella och erfarna filmarbetare samlade. Du söker på namn eller yrkesfunktion och får upp kontaktuppgifter och tydligt CV. Samtliga är folkbokförda i regionen, vilket kan räknas som del av en spend. (Det ligger på arbetsgivarens ansvar att kontrollera folkbokföringsorten.)
  • Skådespelarregistret – här finns över 250 skådespelare bosatta i Västra Götaland.
  • Leverantörsregistret – här har vi samlat över 250 leverantörer av varor och tjänster som används flitigt inom filmproduktion. Exempel är hotell, biluthyrning, teknikuthyrningsbolag, castingbolag, catering och kranuthyrningsföretag. Bolagen är registrerade i regionen vilket kan räknas som del av en spend. Film i Väst har också avtal med vissa leverantörer som innebär rabatterade priser för samproduktioner på vissa hotell m.m. Vilka företag detta är, är tydligt markerat i registret.
  • Statistregistret – här kan den statistansvarige på produktionen söka bland fler än 2 000 statister som bor i regionen. Sökverktyget gör att du kan söka på allt från hårfärg till språket de talar.
  • Gröna registret – här hittar du arbetslösa människor bosatta i regionen; villiga händer som snabbt kan gripa in med praktiska göromål under en filminspelning.
  • Hyra ut-registret – här kan du som är folkbokförd i Västra Götaland skapa ett konto för att lägga in annonser om att hyra ut saker du har som rekvisita till filmproduktioner. Du kan t.ex. hyra ut ditt hus/lägenhet eller fordon/rekvisita/kostym m.m.

Här kan du gå in och skapa ett konto för att få tillgång till ovan register.

OBS! Vårt Hyra Ut-register är tillgängligt för alla typer av filmproduktioner, medan övriga register enbart är för våra samproduktioner och filmarbetare som arbetar på dessa.

Kontakt

Christina Bredelius
Christina BredeliusProduktionsrådgivare
Your Content Goes Here

For information in English, please contact Christina Bredelius, christina.bredelius@filmivast.se