Film i Västs databas filmservice.se

För att du enkelt ska kunna hitta filmarbetare och leverantörer av tjänster och produkter i regionen har Film Väst skapat en databas: filmservice.se  Har du frågor kring registret? Kontakta produktionsrådgivare Susanne Lundberg på susanne.lundberg@filmivast.se

Där kan du få tillgång till:

  • Filmarbetarregistret – här finns över 400 professionella och erfarna filmarbetare samlade. Du söker på namn eller yrkesfunktion och får upp kontaktuppgifter och tydligt CV. Samtliga är folkbokförda i regionen, vilket kan räknas som del av en spend.
  • Skådespelarregistret – här finns nästan 100 skådespelare bosatta i Västra Götaland.
  • Leverantörsregistret – här har vi samlat nära 100 av de leverantörer av varor och tjänster som används flitigt inom filmproduktion. Exempel är hotell, biluthyrning, teknikuthyrningsbolag, castingbolag, catering och kranuthyrningsföretag. Samtliga bolag är registrerade i regionenvilket kan räknas som del av en spend.
  • Statistregistret – här kan den statistansvarige på produktionen söka bland fler än 1 100 statister som bor i regionen. Sökverktyget gör att du kan söka på allt från hårfärg till språket de talar.
  • Gröna registret – här hittar du arbetslösa människor bosatta i regionen, villiga händer att snabbt gripa in med praktiska göromål under en filminspelning.
  • Hyra ut-registret – här kan du som är folkbokförd i Västra Götaland skapa ett konto för att lägga in annonser om att hyra ut saker du har som rekvisita till filmproduktioner. Du kan t.ex. hyra ut ditt hus/lägenhet eller fordon/rekvisita/kostym m.m.

Här kan du gå in och skapa ett konto för att få tillgång till ovan register.

OBS! Vi kräver att du är etablerad i branschen, eller har ett etablerat produktionsbolag bakom dig för att få ta del av denna databas.