Är Film i Väst ett produktionsbolag?
Nej, det är vi inte. Vi är en regional filmfond som investerar i, deläger och samproducerar film. Det är produktionsbolagen som producerar filmen eller tv-dramat och tar hand om allt det praktiska som anställningar, planering, finansiering och spridning.  

Kan Film i Väst finansiera min film?
Film i Väst samarbetar enbart med etablerade producenter och produktionsbolag. För att din filmidé ska kunna få pengar måste du först hitta ett produktionsbolag som nappar på din idé – sedan söker de i sin tur pengar hos oss.

Vart kan jag vända mig då om jag inte har ett produktionsbolag i ryggen?
Här kan du hitta massor av lokala stöd, stipendier, bidrag och andra typer av finansieringar:

Jag har skickat in en ansökan, när får jag svar?
Behandlingstiden är sex arbetsveckor. Under semestertider kan behandlingstiden förlängas något. Du får ett bekräftelsemail av vår produktionskoordinator om att din ansökan blivit mottagen.

Jag har skrivit ett manus som jag vill utveckla. Kan jag söka utvecklingsstöd hos er?
Nej, Film i Väst har inte utvecklingsstöd som exempelvis Svenska Filminstitutet har. Om du har en bra manusidé du vill utveckla får du istället vända dig till ett produktionsbolag, se förslag här.

Jag är filmarbetare och bor i Västra Götaland – hur kan ni hjälpa mig att få arbete?
Alla de produktioner som vi är med och samproducerar får tillgång till vårt filmarbetarregister – om du är etablerad i branschen kan du skapa ett konto på www.filmservice.se och lägga in din CV. Viktigt är att du håller ditt konto uppdaterat och fyller på ditt CV efter hand. När du är inloggad kan du också se notiser om filminspelningar som är på gång i regionen.
Känner du att du behöver kompetensutveckling inom ditt yrke kan du gå in på Kulturakademins hemsida och se om de har någon kurs som passar just dig, eller höra av dig till dem och tipsa om kurser som du anser skulle kunna gagna flera.

Jag vill vara statist i en av era samproduktioner – hur gör jag då?
Gå in på www.filmservice.se och skapa ett statistkonto där. Alla statistansvariga på våra samproduktioner får tillgång till detta register, och har du tur blir just du uppringd av honom/henne.

Jag är arbetslös och vill hitta jobb inom filmens värld. Hur gör jag?
För de flesta funktioner inom filmen krävs det utbildning och erfarenhet. Men är du arbetslös, inskriven hos Arbetsförmedlingen och bosatt i Västra Götaland kan du anmäla dig till det gröna registret. Då kan du få hoppa in på snabbjobb, enklare uppdrag etc. Då får du också se hur det går till på inspelningar och får dina första kontakter.

Jag vill veta vad som händer kring Film i Väst – måste jag gå in på hemsidan och läsa om allt som händer?
Nej då, det finns andra sätt att ta del av vår verksamhet. Följ oss på Facebook – Film i Väst heter vi där – eller hör av dig till gus.kaage@filmivast.se och be om att få prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Vi vill ha Film i Västs logotyp till eftertexter – hur gör jag?
Film i Västs logotyp får du från gus.kaage@filmivast.se. Observera att vår creditering i för- ocheftertexter ska stå enligt samproduktionsavtalet.

Jag söker en viss uppgift om en viss film, eller kontakten till en viss skådespelare – vem frågar jag?
Lättast är att du tar kontakt direkt med det produktionsbolag som producerade filmen – vilket de är kan du ta reda på här nedan. Vi förmedlar inga kontakter med skådespelare.

Kan man komma på studiebesök till Film i Väst?
Ja, vi tar emot studiebesök, särskilt från organisationer, företag eller grupper bosatta eller verksamma i Västra Götaland. Vi tar inte emot barn och ungdomar under gymnasiet. För frågor, mejla gus.kaage@filmivast.se.